به گزارش قدس آنلاین، امیر محمدرضا آشتیانی در گفتوگو با خبرنگار قدس در پاسخ به این پرسش که پس از مأموریت موفق ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش چه برنامهای برای توسعه توان انجام چنین برنامهها و مأموریتهای بینالمللی در دستور کار نیروهای مسلح قرار دارد و وزارت دفاع در این زمینه چه نقشی ایفا خواهد کرد، گفت: ما ساخت و تجهیز شناورهای بزرگتر و با حجم و ظرفیت بیشتر و قابلیتهای بالاتر را در دستور کار داریم و در آینده نزدیک دستاوردها و محصولات جدید در این حوزه ارائه و تحویل نیروهای مسلح خواهد شد.
وی در پاسخ به این پرسش که ساخت ناو هواپیمابر که از سوی برخی از مقامات ارشد نیروهای مسلح مطرحشده هم جزو این برنامه است، گفت: نباید روی نامها و اسامی تمرکز کنیم. ما بر اساس نیازمان اقدام به ساخت شناورها و تجهیزات میکنیم.
توانایی ساخت شناورهایی با قابلیت ویژه
امیر آشتیانی با اشاره به اینکه برخی کشورها که میخواهند در نقاط دیگر جهان پایگاه نظامی داشته باشند و در زمین این امکان را ندارند، به سمت ایجاد این پایگاه در دریا میروند که ناوهای هواپیمابر این نقش را ایفا میکنند، گفت: در دکترین نظامی ما چنین نگاهی وجود ندارد. ما به توانایی فنی ساخت شناورهای جنگی و نظامی دستیافتهایم و دانشمندان و متخصصان ما توانایی بومی بالایی در این زمینه برای ساخت انواع شناورها دارند و با توجه و نگاه به نوع تهدیدات متصور برای کشور، ما میتوانیم شناورهایی بسازیم که «فرا ناو های هواپیمابر»هستند.
بازار داغ پهپادهای ایرانی در جهان
وی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ما درباره رفع بخش دیگری از محدودیتهای تسلیحاتی ایران ذیل بندهای موسوم به غروب در برجام در مهرماه سال جاری بهویژه درزمینه موشکهای بالستیک و پهپادها و برنامه وزارت دفاع برای بهرهبرداری از این فرصت بهمنظور توسعه بازار صادرات محصولات دفاعی کشورمان هم با اشاره به توانمندیها و دستاوردهای متخصصان وزارت دفاع و نیروهای مسلح درزمینهٔ موشکی و پهپادها با کاربریهای مختلف، گفت: ما اکنون در همه حوزهها قدرت تمامعیار هستیم و این واقعیت است و شعار نیست و دنیا هم این را میداند. وقتی آمریکا از توانمندی پهپادی ایران تعریف میکند، نشان میدهد ایران در فناوریهای نو کارهای بزرگی را دنبال کرده و به قابلیتهای بالایی رسیده است ولی بسیاری از آنها محرمانه است و دربارهاش حرف نمیزنیم.
امیر آشتیانی خاطرنشان کرد: ما حضور فعال و مقتدرانهای در نمایشگاههای نظامی در سراسر جهان داریم که خیلی به معرفی توانمندیهای ما در تولید انواع تجهیزات و ادوات نظامی و دفاعی در حوزههای مختلف جنگافزار، تجهیزات الکترونیکی و ادوات نظامی کمک میکند.
با جهش صادرات دفاعی روبهرو هستیم
این مقام بلندپایه ادامه داد: همچنین ارتباطاتی که ما با سازمانها و مجامع بینالمللی برقرار میکنیم، مثل حضور و عضویت ما در شانگهای، دعوت و همکاریهای دوجانبه توافقنامههای همکاری دفاعی، تحقیقاتی و ... با کشورها میتواند برای توسعه صادرات محصولات دفاعی و نظامی ما زمینهساز باشد و الحمدلله ما در سالهای اخیر با یک جهش در صادرات تولیدات دفاعی و نظامی مواجه بودهایم که ارزیابی ما این است این جهش مستمر و ادامهدار خواهد بود.
وزیر دفاع خاطرنشان کرد: حوزه پهپادی بهویژه دستاوردهای عملیاتی وزارت دفاع و نیروهای مسلح بدان حد چشمگیر و برجسته است که جمهوری اسلامی ایران را به رقیبی سرسخت برای همه کشورهای فعال در این صنعت بدل کرده بهنحویکه تمایل برخی کشورها به استفاده از تجربه و محصولات ایرانی بسیار بیشتر از محصولات دیگر کشورهاست.
نظر شما